CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

„O echipa e mai mult decat o colectie de oameni. Este un proces  cu A Darui si A Primi.” 

Barbara Glacell - Executive Coach

Adevarata esenta a Muncii Eficiente se poate constata doar cand Oamenii lucreaza in Echipa. Traim timpuri competitive si presante; actiunile colegilor pot sa para obstacole, se pot creea tensiuni. Se deterioreaza relatiile, se produc delimitari neproductive.

Activitatile de Team-Building cu Valoare Adaugata ar trebui sa fie parte din Strategia Departamentelor de Resurse Umane. Creearea unui cadru conventional temporar pentru Munca in Echipa, intr-o locatie, intr-o situatie si in conditii diferite de cele ale activitatii de zi cu zi, pot Reaseza Perceptiile, Restabili Relatiile de Lucru si Creste Atitudinea de Sustinere intre membrii Echipei. Un Team-Building bun da un impuls Moralului si Productivitatii.

Avem in oferta activitati de Team-Building standard incitante si antrenante; preferam sa construim plecand de la ele Activitati Noi, special proiectate pentru Obiectivele Organizatiei voastre. Inseram elemente de mare Atractivitate combinate cu elemente Transformationale. Obiective posibile: Comunicare, Colaborare, Dezvoltare, Depasire Limite, Distractie, Aventura.

Va punem la dispozitie un numar mare programe variate sustinute cu echipamente de top si instructori sau facilitatori experimentati. Va recomandam locatiile si conditiile optime.

Echipele care esueaza in a lucra productiv impreuna isi implinesc cu greu obiectivele. De multe ori cauza se ascunde in credinte iar rezultatul este vizibil in comportament. Daca membrii unei echipe nu sunt dispusi sa se gandeasca in mod empatic, sau sa faca un compromis, sa fie volubili in schimbul de idei, sa se sprijine reciproc pentru sarcinile lor de proiect, atunci scopul comun se pierde in orgolii personale, proiectul se fragmenteaza, responsabilitatea este pasata iar productivitatea scade.

Mai mult decat atat, unii membri ai echipei pot naste resentimente si chiar pot deveni furiosi pentru ca sunt fortati sa isi asume intreaga responsabilitate si un volum mare de munca.

Si toate acestea pentru ca o credinta eronata sustinuta in timp naste zeci de comportamente neproductive care la randul lor vor naste zeci de sentimente de insecuritate si dezamagire. Efectul nu se rezuma la scaderea profitului unei afaceri ci se prelungeste in deprecierea calitatii vietii profesionale si personale.

De aici pana la demisie sau mai rau, ignoranta, nu este decat un pas.

Ce resurse avem pentru a impiedica acest colaps ? Cum putem verifica daca avem sau nu o echipa unita ? Si mai mult, ce pot face eu, ca membru al echipei, sau ca leader al ei pentru a repara si preveni un asemenea scenariu.

Sunt doar cateva din framantarile oricarei persoane care s-a aflat la un moment dat in situatia de criza.

Pentru a intelege mai bine conceptul, pentru a constientiza mai profund efectele haideti sa ne gandim la cateva echipe pentru care « teamwork-ul » nu este o alegere, ci o necesitate.

Sportul de echipa este un exemplu unde calitatile de leadership si coeziunea membrilor este cruciala. In armata de asemeni, intreaga piramida se spirjina pe fiecare membru si fiecare membru are incredere in camaradul sau. O orchestra simfonica rasuna minunat atunci cand fiecare instrumentist este in armonie, intelegere, simtire cu celalalt. O echipa de chirurgie in sala de operatie este de asemeni un exemplu in care lucrul in echipa, relatiile bazate pe consideratie, responsabilitatea asumata in grup si deciziile respectate si urmate de toti membrii sunt de o importanta majora.

Cu ce este diferita echipa mea de cea a medicilor care lucreaza ca un aparat unitar pentru a salva o inima slabita ?

Ce ii motiveaza pe medici sa lucreze la unison, cum isi pot stapanii ei emotiile si asuma riscurile, cum pot ei rezista 10 ore in picioare lucrand continuu, cu speranta, stiinta, incredere si placere.

  1. Pasiunea. Aceasta este valoarea pe care o adaugi vietii oamenilor prin munca ta.
  2. Increderea. Puterea de a slabi controlul si a-l urma pe celalalt
  3. Provocarea. Golul din stomac si zambetul pe buze atunci cand mintea sau corpul tau ies din zona de confort.

Si nu in ultimul rand exerciul. Cum ar suna o orchestra fara repetitii, cum s-ar descurca un pluton fara instructie, dar o echipa de medici fara 3 ani de stagiatura.

In afaceri, ne permitem sa credem ca putem functiona exceptional in echipa fara exercitiu. Evaluam anual teamwork-ul, insa nu oferim experiente reale de invatare pentru relatiile dintre oameni.

E timpul sa schimbam putin perspectiva, dinspre « nice to do » spre « necesitate ».

Organizarea unui teambuilding este acea experienta de invatare a relatiilor, a imputernicirii a oamenilor, a slabirii controlului, a « largirii a spatiului de operare al echipei ».

Voi ce spatiu de operare v-ati propus sa folositi?

Solicita o actiune de team-building pentru echipa ta:  office@theconsultants.ro

Programe de motivare Coaching on the job Transfer de know-how
TOP